български / english
 
за нас деиност централни ръководни органи регионални колегии регистър кариера контакти портал FAQ списание
 

новини

 

нормативни актове

 

светът на фармацията

 

галерия

 

полезни връзки:: карта на сайта ::
Untitled Document
forum

site privacy statement


брой активни посетители:
online : 18    all guests: 59640


последна актуализация:
2013-01-11 13:30:19rss new RSS новини от БФС

Новини от Света
Съобщения на УС на БФС
Становища на УС на БФС
Новини от България
Новини от Света
Медиите за БФС
Регистър на издадените становища за разкриване на аптека
Моето мнение за работата на БФС
Решения на УС на БФС
Покани и протоколи от заседания на УС на БФС
Новини от ИАЛ
Съобщения
Логото на Олимпиада 2012 вредно за болните от епилепсия

Свалиха изображението от интернет-страницата на проявата

Логото на олимпийските игри в Лондон през 2012 година, което бе официално представено преди ден, е опасно за болните от епилепсия, твърдят специалисти.

Емблемата е базирана на годината 2012-а и съдържа петте олимпийски кръга и надписът на Лондон в преливащи четири цвята - розово, синьо, зелено и оранжево.

Точно цветовата комбинация обаче се оказва опасна, тъй като може да доведе до припадъци у болните от епилепсия. Освен това, скоростта в изменението на цветовете на логото сериозно превишавала официално допустимите норми в британските медии.

Ситуацията принуди Организационния комитет на Игрите да свали спешно логото от официалната интернет-страницата на събитието. Освен това, ако не бъде променено, логото няма да бъде показвано и по телевизионните канали по света.

Британците продължават да изразяват недоволството си от логото, като за броени часове над 20 000 души се включиха в подписка срещу изображението.06.062007

  прочети / остави коментар по темата

Актавис откри представителство в Албания

Повече от 200 лекари присъстваха на церемонията по откриването на представителния офис на компанията и въвеждането на бранда "Актавис" в Албания. Той бе официално открит от Йонас Тригвасон, Изпълнителен Вице Президент за Централна и Източна Европа, и Азия.

Фармацевтичният пазар в Албания се оценява на EUR120 млн. с годишен ръст повече от 10% за 2006. Продажбите на генерични продукти се очаква да отбележат двуцифрен годишен растеж до 2010. Пазарните условия в страната бързо се подобряват след отварянето на пазара на Албания през 1990 след 45 години изолация. Населението на страната наброява 3.5 млн. души. Ръстът на икономиката, подпомаган от силния прилив на преки чуждестранни инвестиции и увеличаващата се покупателна способност на населението предвещават добри шансове за Актавис да стане един от големите играчи на фармацевтичния пазар в страната в следващите пет години.

Йонас Тригвасон, Изпълнителен вицепрезидент за Централна и Източна Европа, и Азия, коментира: "Щастливи сме да приветстваме Албания с присъединяването й към семейството на нашето направление „Централна и Източна Европа и Азия". Сигурни сме, че Албания ще стане един от най-бързо развиващите се пазари в региона." 05.06.2007

  прочети / остави коментар по темата

първа страница предишна страница следваща страница последна страница


  за нас :: дейност :: УС на БФС :: РФК :: регистър :: кариера :: контакти :: портал :: FAQ :: Сп."Български фармацевт"  
направи BPhU своя начална страница Bulgarian Pharmaceutical Union footer
home e-mail print